Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

istpravda.com.ua

Четвер, 11 липня 2013, 13:20

У Варшаві відкрили Пам'ятник жертвам Волинського злочину

У Варшаві відбулося відкриття Пам’ятника жертвам волинського злочину ОУН–УПА. У врочистості взяв участь президент Польщі Броніслав Коморовський, представники уряду, родин убитих та голова Ради охорони пам’яті боротьби і мучеництва Анджей Кунерт.

 – Ми зустрічаємося, щоб вшанувати пам’ять, віддати честь, віддати данину поваги жертвам й охопити молитвою 100 тисяч жертв злочину ОУН–УПА – злочину геноциду, – сказав Анджей Кунерт.

Монумент стоїть на Волинському сквері у варшавському районі Жолібож (?oliborz), займає приблизно 160 квадратних метрів. Домінуючим елементом є семиметровий хрест з фігурою Ісуса Христа, а перед ним поміщено 18 таблиць з назвами місцевостей, де загинули поляки. Автором пам’ятника є різьбяр Марек Модерау.

Нагадаємо, 20 червня Сенат Польщі ухвалив резолюцію з приводу 70-річчя волинської трагедії, в якій трагічні події 1943-го названі "етнічною чисткою з ознаками геноциду".

Джерело: Польське радіо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.