Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

iloveukraine.com.ua

П'ятниця, 12 липня 2013, 13:30

На бібліотеці ім. Стефаника встановлять меморіальну таблицю пам'яті Оссолінеуму

На фасаді Львівської національної наукової бібліотеки імені Василя Стефаника з'явиться меморіальна таблиця, присвячена факту існування у цій будівлі Національного закладу імені Оссолінських у 1827-1940 рр.  

Відповідне рішення сьогодні, 12 липня, на своєму засіданні ухвалив комітет Львівської міськради, інформує кореспондент Варіантів.

З проханням про встановлення дошки до міськради ще в лютому 2013 року звернулась біліотека імені В.Стефаника. Міськрада поклала функції пошуку замовника на проектування, виготовлення і встановлення таблиці на бібліотеку. Бібліотека зобов'язана оголосити конкурс на кращий проект меморіальної таблиці.

Відповідно, встановлення меморіальної дошки бібліотека теж здійснить власним коштом.

Довідка

"Інститут Оссолінських" або Оссолінеум - польське науково-дослідницьке товариство, створене у Львові у 1827 році. В австро-угорський період товариство стало центром польського наукового життя подібно до українського НТШ.

Під час першої радянської окупації у 1939 році Інститут Оссолінських був закритий. Під час німецької окупації на основі фондів було створено Державну бібліотеку Львова (нім.Staatsbibliothek Lemberg), а частину колекції було перевезено в Краків.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.