Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

theroadnotprocessed.com

П'ятниця, 12 липня 2013, 15:05

В Україні створять лабораторії, що визначатимуть в продуктах рівень ГМО

В Україні створять мережу випробувальних лабораторій, у яких буде визначатися вміст ГМО в продуктах. У таких установах можна буде визначити, чи є генетично модифіковані організми у зерні, насінні, плодово-овочевій і харчовій продукції, лікарських і ветеринарних препаратах.

Відповідна  постанова «Про затвердження Положення про мережу випробувальних лабораторій з визначення вмісту генетично модифікованих організмів у продукції» була ухвалена на засіданні Уряду 11 липня.

Згідно з ухваленою постановою, в Україні буде створено мережу випробувальних лабораторій. Створюватимуть її на базі як державних, так і приватних установ. А залежно від направленості цих установ, відповідатимуть за їхню роботу Мінагрополітики, МОН, МОЗ, Мінприроди та Держветфітослужби.

У лабораторіях досліджуватимуть продукцію та продукти її переробки, зокрема в зерні, насінні сільськогосподарських культур, плодоовочевій продукції, виноматеріалах, тютюні, садивному матеріалі, харчових продуктах, кормах, кормових добавках, косметичних засобах, лікарських засобах та ветеринарних препаратах тощо.

На переконання урядовців, ця постанова сприятиме контролю над обігом ГМО та продукції, що отримана з їх використанням.

Нагадаємо, що наразі на базі лабораторій Державної інспекції сільського господарства в АР Крим, Вінницькій, Запорізькій, Харківській, Тернопільській, Полтавській областях та Державним Центром сертифікації й експертизи сільськогосподарської продукції створена мережа випробувальних лабораторій з визначення кількісно-якісного вмісту генетично модифікованих організмів у зерні та продуктах його переробки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.