Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

image.tsn.ua

Четвер, 17 травня 2012, 12:08

Правоохоронці хочуть встановити відеокамери у громадських місцях

МВС України, реалізуючи свої першочергові завдання щодо забезпечення безпеки громадян, дотримання прав людини, охорони громадського порядку виступає з ініціативою облаштування громадських місць системами відеоспостереження. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Ефективність їх застосування підтверджується зарубіжним досвідом правоохоронної діяльності. Зокрема, використання систем відеоспостереження в країнах Європейського Союзу та США значно сприяє оперативності реагування на правопорушення, швидкому встановленню осіб, які їх вчиняють. Світовий досвід показує, що наявність систем відеоспостереження є стримуючим фактором для правопорушника, навіть за відсутності співробітника поліції.

Облаштування громадських місць відеокамерами дасть змогу громадянам почуватися безпечніше на вулицях міст.

Використання таких систем дозволить зменшити кількість працівників міліції на вулицях міст, разом з тим зробить їх роботу ефективнішою. А враховуючи той факт, що наразі Міністерство фінансується на 42 відсотки від потреби, це дозволить більш ефективно розподіляти ці кошти не на утримання великої кількості працівників міліції, а на їх оснащення.

Голова МВС просить секретаря РНБО розглянути на засіданні Ради національної безпеки та оборони питання щодо сприяння органів влади та місцевого самоврядування в обладнанні об'єктів інфраструктури населених пунктів системами відеоспостереження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.