Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ulvovi.info

Середа, 17 липня 2013, 16:16

У Кабміні хочуть «перекинути» відповідальність за дороги на місцеві органи влади

Місцевим органам влади ймовірно  доведеться управляти дорожнім господарством автодомагістралей місцевого значення.

Про це йдеться у поданому Кабміном 12 липня законпроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування", розміщеному на офійному сайті Верховної Ради.

На думку авторів законопроекту, передача доріг в управління місцевої влади, "дозволить прискорити розвиток мережі автомобільних доріг і поліпшити їх транспортно-експлуатаційний стан, сприятиме соціально-економічному розвитку країни".

У пояснювальній записці до проекту зазначається, що така передача повноважень "буде посприяти підвищенню конкурентоспроможності мережі автомобільних доріг держзначення і, як наслідок, зростанню обсягів транзитних перевезень і туристичних поїздок, забезпечення розвитку мережі автомобільних доріг у кожному регіоні відповідно до темпів зростання кількості транспортних засобів".

"Реалізація норм законопроекту дозволить ефективно управляти дорожнім господарством автодомагістралей місцевого значення; поліпшити транспортно-експлуатаційний стан автодоріг, у тому числі для забезпечення роботи автобусних маршрутів у сільських населених пунктах", - йдеться у документі.

Нагадаємо, сьогодні, 17 липня, голова Львівської ОДА Віктор Шемчук звільнив з посади начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області Тараса Сиротинського через жахливий стан автодоріг у регіоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.