Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

thekievtimes.ua

Понеділок, 22 липня 2013, 14:57

Богдан Ступка "зіграє" роль у виставі "Гамлет"

Сьогодні, 22 липня, рівно рік, як не стало Богдана Ступки, але у глядачів є шанс знову побачити знаменитого "Тараса Бульбу".

Стало відомо, що театральний режисер Валентин Козьменко-Делінде хоче поставити в Театрі ім. Івана Франка "Гамлета" і щоб роль тіні батька Гамлета зіграв... Богдан Сильвестрович.

Як розповіла вдова актора Лариса Семенівна, режисер має намір це зробити за допомогою 3D-технологій: "Я сама давно думала про цю виставу, адже якось Бодя сказав, що наш театр нічого не буде вартий, якщо ми не поставимо "Гамлета".

Швидше за все, на сцені буде присутня голограма Ступки, а голос буде змодельовано на студії звукозапису. Роль Принца Данського зіграє його онук Дмитро. У постановці буде і Остап Ступка, щоправда, в якій ролі - ще невідомо.

Перші репетиції, за словами Делінде, планують провести вже днями, а прем'єра має відбутися в листопаді.

І якщо родичі Ступки відреагували на ідею "воскресіння" позитивно, то колеги не дуже. Так, Анатолій Хостікоєв сказав: "Моє ставлення різко негативне. Повертати таким чином на сцену великого актора - блюзнірство. Радше, це схоже на жест відчаю. Делінде - дуже хороший режисер, але цей спектакль, найімовірніше, його помилка".

Нагадаємо, 22 липня 2012 року помер видатний актор, лауреат Шевченківської премії, Герой України Богдан Сильвестрович Ступка. Життя 71-річного актора обірвалося після тривалої хвороби у столичній клініці "Феофанія", де він провів останні чотири місяці життя.

Президент України Віктор Янукович доручив прем’єр-міністру Миколі Азарову до 20 серпня забезпечити підготовку і внесення на розгляд Верховної Ради проекту закону про внесення змін до Закону "Про державні нагороди України" щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.