Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

p-p.com.ua

Середа, 24 липня 2013, 12:59

На Львівщині транспортники незаконно використовують бюджетні кошти: відкрито 17 кримінальних проваджень

Цьогоріч розпочато 17 кримінальних проваджень за фактами незаконного використання бюджетних коштів підприємствами транспортної галузі. З них 13 – за фактами розтрати та привласнення коштів бюджету під час проведення робіт з ремонту та утримання автомобільних доріг.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Два з вказаних проваджень уже скеровано до суду. Водночас у ході розслідування підозрюваними відшкодовано більше півмільйона гривень збитків.

Відзначимо, що органами прокуратури Львівської області у поточному році виявлено низку кримінальних правопорушень під час перевірок законності використання бюджетних коштів, передбачених на підготовку до Єврочемпіонату - 2012.

Так, ознаки кримінально-караних правопорушень за ст.191 ч.5 КК України встановлено у діях службових осіб ТОВ "Львівські автобусні заводи" та Львівського комунального автотранспортного підприємства №1. З’ясовано, що посадовці допустили розтрату 449 тис. грн бюджетних коштів при придбанні автобусів у рамках бюджетної програми «Оновлення парку автобусів у містах, в яких відбуватимуться матчі чемпіонату ЄВРО-2012».

Крім цього, триває розслідування за фактом незаконного використання Державним підприємством “Дирекція з будівництва об’єктів до ЄВРО 2012 у м. Львові” близько 4,5 млн грн бюджетних коштів при підготовці до чемпіонату.
Загалом, сума збитків, завданих державі внаслідок кримінальних правопорушень у транспортній галузі, перевищує 7 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.