Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

blogs.lb.ua

Середа, 24 липня 2013, 13:24

Українська земля може здорожчати у десятки разів, – Олег Баран

Українській землі прогнозують здорожчання, причому суттєве. Причина – збільшення інвестицій у агропромисловий сектор. 

Такі прогнози озвучив депутат Львівської обласної ради, член комісії з питань розвитку села та АПК, засновник ТзОВ «Барком»  Олег Баран.

«Вже сьогодні українськими землями активно цікавляться потенційні інвестори.  Ми увійшли у десятку найпривабливіших країн світу для придбання землі. Така тенденція говорить лише про одне – українська земля набуває популярності, а значить – зміна цінової політики не за горами», - наголосив Олег Баран.

За словами експерта,  на сьогодні агропромисловий сектор є одним з основних стратегічних напрямків у розвитку нашої держави. Тож заохочення інвесторів вкладати гроші у цю галузь – зрозуміле.  Головне – хороше інвестиційне середовище. Крім того, важливу роль відіграє світовий попит на сільськогосподарську продукцію, який пов’язаний зі стрімким зростанням кількості населення на землі.  Родючість українських грунтів, плюс  цінова земельна політика у інших країнах.

«На сьогодні звучать грандіозні цифри здорожчання  української землі. Мова йде про суми у  20, а той більше разів вищі від нинішніх. Звісно, такий  стрибок відбудеться не за рік чи два», - додав Олег Баран.

Довідка. У березні президент України доручив Кабінету Міністрів внести на розгляд Верховної Ради законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення з метою створення прозорого ринку землі та розробки ефективного механізму обігу земель сільгосппризначення. Натомість із 20 грудня 2012 року набув чинності Закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України», який продовжує мораторій на купівлю-продаж земельсільськогосподарського призначення до 1 січня 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.