Юрко Кардашевський,  24 липня 2013

Ніштяки і шняги ровера

Велосипед сьогодні атрибут свідомого громадянина. Навіть міський голова Львова розпинається про те, що ровер – це небздурний ніштяк.

До 2020 року Андрій Садовий обіцяє зробити велодоріжки на половині доріг Львова.

Львівська влада часто нехтує ремонтом тротуарів, аби зробити доріжку для велосипедистів.

Наразі у Львові немає й 50-ти кілометрів велодоріжок.

Наприклад, на вулиці Коперника вже встигли зруйнувати відносно нову доріжку для велосипедів.

І навіть водії автомобілів вже знають, як потрібно використовувати велодоріжки.

Варто відзначити, що їхати велосипедом на тротуарі можуть лише діти, яким не виповнилося 14 років. У Львові ж часто бородаті дядьки та вусаті дами їздять тротуарами. Вуйки стрибають наче козлики між пішоходами, а тети – намагаються робити це граційно, тому й зачіпають пішоходів ліктями.

Але зрозуміти велосипедистів легко. На тротуар вони виїжджають не з власного бажання – їм просто бракує місця на дорогах посеред автомобілів. Кожен автовласник ставить себе вище велосипедистів, тому що:

Він заробив чи накрав, чи ще щось на свій коханий автомобіль;

Він має водійське посвідчення, а значить – має перевагу на дорозі;

Він тупо красава.

Власне ці аргументи й змушують автомобілістів зневажливо ставитися до тендітних вразливостей велосипедистів.

Та й рельси у Львові висотою з Ейфелеву вежу.


У пробках водії велосипедів мають усі шанс врізатися у руку водія, пасажира автомобіля або об його вікриті двері. В цьому плані є перевага у мотоциклів їх чути з далека. Тому досвідчені байкери їздять з прямоточними вихлопними трубами, а коли оминають автомобілі прогазовують.

Кожна жаба хвалить своє болото. Ось і вконтактному пабліку "ВелоЛьвів" вирішили показати переваги усі велосипеда, але забули вказати залежность від клімату, небезпечність руху (особливо у Львові), а також часті крадіжки велосипедів.

Середня швидкість велосипеда у заторах становить близько 20-ти км/год, а це швидше, ніж автомобілі на деяких завантажених вулицях. І тут знову велосипедистам втре носа водій мотоцикла. Його швидкість у заторі може перевищувати 80-100 км/год. І це на задньому колесі.


То ж на завершення прокрадається одна думка: ровер то ніштяк, але лише у цивілізованій країні.

фото: vk.com/lviv_velo

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.