Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

varianty.net

Середа, 24 липня 2013, 17:01

Протягом 3 років банківська система України не виконує своїх функцій, ? експерт

За останні 3 роки банки України не виконують свої основні зобов’язання, щодо фінансування та кредитування реального сектору економіки.

Про це на прес-конференції повідомив фінансовий аналітик Олександр Іванов.

«За перший квартал 2013 року з тих коштів, які направили в реальний сектор економіки з додатково залучених ресурсів в суспільстві, на виробничі цілі направлено всього 27%. Решта – це кошти, які ідуть на споживання», - заявив аналітик.

З його словами банки навчені кризами попередніх років, коли великі суми кредитів не поверталися, тому не мають наразі достатньої кількості платоспроможних клієнтів.

Через це коло позичальників настільки звужено, що вони воліють зберігають свою дохідність через купівлю цінних паперів та кредитування імпортних автомобілів, оскільки ризик неповернення таких коштів є мінімальним.

«На жаль наші банки кредитують фізичних осіб під купівлі іноземних товарів. Якби товар належав до місцевого ринку, то розвиток роздрібного кредитування був тільки позитивним. Таким такий спосіб надання послуг банками покращує життя тих людей, які користуються цими товарами, однак не впливає на економіку країни загалом», - додав О. Іванов.

Окрім того разові банківські проекти, які запроваджуються в країні, не можуть визначати економічного поступу як для окремих галузей, та і держави в цілому. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.