Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

helsinki.org.ua

П'ятниця, 26 липня 2013, 15:59

Цьогоріч у Львові прокуратура зафіксувала 7 випадків порушень прав та свобод дітей

Цьогоріч за фактами порушень прав і свобод дітей у Львові розпочато 7 кримінальних проваджень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Львова.

Крім цього, за допущені порушення та бездіяльність у сфері захисту прав неповнолітніх до відповідальності притягнуто 63 посадовці органів виконавчої влади та самоврядування.

Такі дані озвучено сьогодні у прокуратурі Львова під час міжвідомчої наради з питань попередження правопорушень серед дітей та стану дотримання їхніх прав і свобод. Участь в обговоренні взяли представники Львівської міської ради та ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області.

Зокрема, учасниками закцентовано увагу на необхідності посилення профілактики підліткової злочинності, оскільки у поточному році неповнолітніми вчинено 38 кримінальних правопорушень, у тому числі – 15 тяжких та особливо тяжких.

До прикладу, цьогоріч затримано неповнолітнього, який вчинив низку нападів та пограбувань, при цьому одна з потерпілих від завданих ним тілесних ушкоджень померла. На цей час кримінальне провадження за обвинуваченням останнього у кримінальних правопорушеннях, передбачених ст. 115, ч.1 ст.185, ч.2 ст.186, ч. 1 та ч.4 ст.187 України, перебуває на розгляді Галицького районного суду.

Водночас, у ході наради піддано критиці роботу посадовців уповноважених органів і служб, що, як засвідчують прокурорські перевірки, не вживають достатніх заходів для своєчасного виявлення та вилучення дітей з небезпечного середовища, забезпечення прав дітей-сиріт та неповносправних на оздоровлення, попередження та розслідування випадків травматизму серед неповнолітніх.

Відтак, за результатами міжвідомчої наради, розроблено ряд заходів, спрямованих на усунення вказаних недоліків, ефективний захист прав і свобод дітей та запобігання підлітковій злочинності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.