Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

П'ятниця, 18 травня 2012, 11:15

Мінінфраструктури пропонує скасувати пасажирський збір під час перельотів всередині країни

Міністерство інфраструктури України здійснюватиме заходи для зниження цін на авіаквитки на внутрішніх рейсах, зокрема ініціюватиме відміну пасажирського збору під час здійснення перельотів всередині країни. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

«Зараз завдання пряме – внутрішні пасажири. Ми підемо на серйозні заходи по зниженню цін на квитки. Я думаю, ми близькі до того, щоб відмінити пасажирській збір всередині країни», - зазначив Б. Колесніков.

Віце-прем'єр-міністр України пояснив, що вартість квитків на внутрішніх рейсах висока через те, що паливо в аеропортах на польоти всередині країни оподатковується, а на міжнародних – ні. А паливо – це основна складова вартості квитка.

Борис Колесніков запропонував зібрати спільну прес-конференцію з авіакомпаніями. «Нехай вони публічно пообіцяють, якщо ми відмінимо ПДВ і пасажирській збір, наскільки вони знизять ціни», - сказав він.

За словами Віце-прем'єр-міністра, в Україні дуже мало літаючих пасажирів, утім, їх кількість щороку зростає: на 25 % у цілому та на 40% на міжнародних рейсах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.