Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

news.liga.net

П'ятниця, 2 серпня 2013, 17:51

2,2 тис. залізничників Львівщини стоять у черзі на житло

2220 працівників залізниці на Львівщині перебувають у черзі на отриманння житла.   

Про це сьогодні, 2 серпня, під час  підписання меморандуму щодо реалізції пілотного проекту з будівництва доступного житла для працівників залізниці повідомив начальник ДТГО «Львівська залізниця» Богдан Піх, інформує кореспондент Варіантів.

Загалом же, за його словами, у Західному регіоні житла потребують 2,5 тисячі залізничників.

Піх наголосив, що, згідно з програмою Януковича, яка реалізовуватиметься і на Львівщини, працівники залізниці зможуть брати кредит на 75% вартості будівництва житла в банку. І з цієї суми вони повинні сплачувати кредит в розмірі 3%, а 13% погашає держава. При цьому він додав, що залізниця надає 25% суми, яку мають внести працівники, їм як безвідсотковий кредит.

"За кошти залізниці вже освоєно 2-2,5 млн. грн. Основне – це роботи по котловану, і найважче – виніс мереж, які на в районі будівництва будинку, на Левандівці, є доволі складними", – розповів Піх.

Він додав, що бажання отримати житло в майбутньому будинку на Калнишевського виявили 150 працівників залізниці, що проживають у Львові, однак з них було відібрано 90.

Нагадаємо, сьогодні, 2 серпня, у приміщенні Управління Львівської залізниці у Львові було підписано Меморандум про співробітництво про спільну реалізацію проекту зведення у Львові по вулиці Калнишевського, 90-квартирного будинку для працівників магістралі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.