Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

provce.ck.ua

Понеділок, 5 серпня 2013, 14:58

Українці більше не зможуть одержувати грошові перекази у валюті

З сьогоднішнього дня змінюється порядок зарахування гривневого еквівалента від продажу закордонних валютних надходжень фізичним особам.

Уповноважений банк здійснює зарахування гривневого еквівалента від продажу таких надходжень на поточний рахунок фізичної особи у гривнях, пише інформаційно-аналітичний портал Inpress.ua.

3 серпня набуває чинності постанова Нацбанку від 06.06.2013 р. № 208 «Про порядок зарахування гривневого еквівалента від продажу надходжень на користь фізичних осіб за меж України».

У документі встановлено, що при здійсненні обов'язкового продажу на міжбанківському валютному ринку України надходжень з-за меж України в інвалюті на користь фізосіб (резидентів і нерезидентів) у випадках, передбачених нормативно-правовими актами НБУ щодо порядку виплати переказів з-за кордону фізособам, уповноважений банк здійснює зарахування гривневого еквівалента від продажу таких надходжень на поточний рахунок фізособи в гривнях, відкритий в уповноваженому банку, який здійснив продаж інвалюти.

Якщо фізособа-одержувач переказу має в уповноваженому банку рахунок в інвалюті і було ідентифіковано банком, то уповноважений банк для здійснення зарахування гривневого еквівалента від продажу надходжень в інвалюті відкриває такій фізособі поточний рахунок в національній валюті. Укладення договору банківського рахунку в гривнях здійснюється при першому зверненні такої особи в банк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.