Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

newsradio.com.ua

Понеділок, 5 серпня 2013, 15:43

Вежу львівської ратуші відреставрують до середини жовтня

Тривають підготовчі роботи для реставрації вежі міської ратуші. Цього тижня, найімовірніше в середу, вежу закриють для відвідувачів. 

Ремонтно-реставраційні роботи тут триватимуть до середини жовтня, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Міським бюджетом на 2013 рік передбачена сума 1,2 млн грн., на яку буде проведено заміну дахових конструкцій самої вежі, заміна конструктивних елементів оглядового майданчика, а також ремонтно-реставраційні роботи із заміною та підсиленням конструктивних елементів нижнього оглядового майданчика. Також передбачена реставрація шпиля на вежі, одночасно плануємо реставрацію циферблату та стрілок годинника.

Сьогодні дахові конструкції вже в непридатному стані. Нижній оглядовий майданчик також має сколи, тому є необхідність його відновлювати, підсилювати», - зазначив Ігор Фалюта, в.о. начальника управління капітального будівництва.

Ремонтно-реставраційні роботи виконуватиме компанія «Центр Комплекс».
«Ми починаємо з верхньої частини ділянки, від шпиля. Буде замінено шпиль, відреставровано «яблучко». Також проведуть роботи із заміни конструктивних елементів оглядового майданчика, ремонт фасаду біля годинника, очистка каменя, заміна елементів, роботи з годинником, реставрація нижнього балкону і обрамлення.

Об’єкт є достатньо складним - 65 м висоти, не кажучи вже про те, що це є реставраційні роботи у пам’ятці архітектури», - зазначив Олександр Хорощак, директор підприємства «Центр Комплекс».

Для відвідувачів вежу відкриють не раніше другої половини жовтня.
Під час реставрації вежі також позолотять циферблат та стрілки 4 годинників та кулі. В проекті на це передбачено 100 тис грн. Наразі виділених коштів із бюджету міста вистачить лише на реставрацію вежі зовні. Відповідно до проектно-кошторисної документації, вартість повної реконструкції і зовні, і зсередини, становить 3 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.