Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

uefaeuro2012.lviv.ua

Вівторок, 6 серпня 2013, 17:22

Трускавецький мер закликає жителів міста стерилізувати безпритульних тварин

31 липня 2013 року у місті Трускавець за одностайною згодою відбувся відкритий діалог між зоозахисниками та трускавецькою владою. Представники влади пропонують стерилізувати бездомних тварин.

Про це йдеться у прес-релізі Західноукраїнського товариства захисту тварин (ЗУЗТ). 

Останні роки у Трускавці почастішали випадки жорстокого ставлення до тварин, які почали набувати масового характеру – відстріл собак, отруєння. Таке вирішення проблеми регулювання чисельності безпритульних тварин неприпустимо, тим більше для курортного міста, яке відвідують багато людей з інших міст України та іноземні громадяни. Також викликає багато питань законність перебування та діяльність КП ЛКП «Лев», яке регулярно здійснює «рейди» до Трускавця.

За ініціативою трускавецьких волонтерів та представників Західно-українського товариства захисту тварин (ЗУТЗТ) відбулася відкрита розмова з мером міста Трускавець – Русланом Козирем та представниками відповідних управлінь.

«Ми провели плідну дискусію і маємо хороші результати, – каже Андрій Курач, президент ЗУТЗТ, – влада Трускавця погодилася на наші пропозиції щодо впровадження гуманних методів регулювання чисельності вуличних тварин – відлов-стерилізація-повернення. Це позитивний крок назустріч вирішенню проблеми. Для реалізації фахового та комплексного підходу буде створена робоча група до складу якої увійдуть представники зоозахисту, ветеринарні лікарі, міські чиновники, представники МВС, журналісти».

Мер міста Руслан Козир наголосив на важливості проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців Трускавця задля припинення практики неконтрольованого розмноження домашніх тварин та активного залучення їх власників до програми біостерилізації та обліку тварин. Програма поводження з вуличними та домашніми тваринами з урахування європейських підходів та досвіду міст Львів та Миколаїв буде представлена на сесії міської ради Трускавця. Біостерилізація буде відбуватися на базі комунального підприємства «Наше місто», повідомив Юрій Терлецький, керівник житлово-комунального управління. Процеси відлову та вакцинації будуть контролювати місцеві волонтери. Всі вакциновані та простерилізовані тварини будуть маркуватися та повертатися на місце під опіку трускавецьких волонтерів. Юрій Терлецький підтвердив фактичну наявність коштів на проведення біостерилізації безпритульних тварин в бюджеті підпорядкованого йому управління та можливість здійснювати відповідну оплату за послуги.

«Сподіваюсь, що дане спілкування буде поштовхом для регулювання популяції безпритульних тварин сучасними цивілізованим методами не лише у Трускавці, а й зразком вирішення питання для всієї області, - каже Андрій Пристай, зоозахисник з Трускавця, - важливими умовами успіху проекту є відкритість та прозорість дій як влади, так і захисників тварин, інформування громадян міста про необхідність створення програми і її виконання та про відповідальність через недбале та злочинне ставлення до тварин. Сумнівів щодо прийняття спільної програми поводження з вуличними та домашніми тваринами депутатським корпусом нема, адже мера підтримує стійка депутатська більшість, яка також прагне перетворити місто у курорт європейського зразка».

Окремо обговорювали тему розслідування злочинів проти тварин. Зоозахисники наголосили на негайному припиненні практики отруєння та відстрілу тварин у Трускавці та покарання винних.

«Важливим є питання реагування на злочини проти тварин у місті. Необхідно розмежовувати роботу з впровадження механізму гуманного зменшення кількості тварин та розслідування правопорушень, але виконувати ці завдання потрібно паралельно, – каже Наталія Куба, ЗУТЗТ, – Оскільки зусиллями представників ЗУТЗТ у Львові було відновлено проведення експертизи трупів тварин, є можливість збирати відповідну доказову базу та аргументовано звертатись у правоохоронні органи з вимогою розслідувати злочини та карати правопорушників згідно чинного законодавства, що дозволить уникати неоднозначності у цьому питанні. Таким чином робота муніципалітету, громадських активістів та правоохоронців має призвести до усвідомлення громадою необхідності відповідального ставлення до тварин та мінімізації кількості безпритульних особин».

До слова, вищезгадане і сумнозвісне ЛКП "Лев" у Львові "відзначилось" тим, що мордувало безпритульних тварин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.