Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

svitua.org

Середа, 7 серпня 2013, 11:10

Сьогодні стартує табір-експедиція "Вирій-2013"

Сьогодні, 7 серпня розпочинається VI Міжнародний науково-пошуковий та освітній табір-експедиція «Вирій-2013».

Протягом наступних двох тижнів 40 молодих людей з різних куточків України та діаспори займатимуться відновленням українських цвинтарів у Польщі та здійснить мандрівку теренами Закерзоння, передає прес-служба Львівської ОДА.

Табір-експедиція візьме старт у Львові з відвідин могили Богдана-Ігоря Антонича на Янівському цвинтарі та Музею-садиби родини Антоничів у с.Бортятин. Незадовго після перетину кордону, першою зупинкою у Польщі буде могила-пантеон Михайла Вербицького у с.Млини, де вирійчани віддали шану автору музики національного гімну України.

Далі учасників «Вирію-2013» чекає відповідальна місія – завершальні відновлювальні роботи на українському цвинтарі у с.Любича Князі (історична назва Князі) та с.Подемщина. Крім цього буде проведено заходи із відновлення греко-католицької церкви у Князях.

У завершальній частині «Вирію-2013» учасники експедиції отримають змогу познайомитись з історією та культурою Закерзоння, що в результаті депортацій українського населення 1944-1951 років залишилось на одинці із часом та забуттям. У рамках мандрівної частини вирійчани відвідають українські етнографічні землі Лемківщини, Надсяння, Холмщини та Західної Бойківщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.