Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

expertauto.com.ua

Четвер, 8 серпня 2013, 11:27

Через ажіотаж з утилізаційним збором люди скуповують автомобілі

Ще перед підписанням Президентом закону про утилізаційний збір, в липні в Україні зафіксовано зростання продажів нових автомобілів на 18%.

Про це йдеться на сайті news.finance.ua

З вересня автомобілі можуть подорожчати з 5-и до 30-и тисяч гривень через прийняття законів про утилізаційний збір.

Через це українці поспішають купити автомобілі за теперішньою ціною.

На тлі незначного спаду у Hyundai, Geely навпроти наростила продажі на 94% і впритул підібралася до позицій корейського конкурента. У липні Hyundai ще вдалося відстояти друге місце на ринку, але в активі у Geely наростаючі продажі відразу декількох нових моделей.

Volkswagen збільшив продажі за останній місяць на 21%. Нова модельна політика дала свої результати і у Ford, який зробив ставку на 1,0-літрові мотори для своїх масових моделей. Він зміг додати відразу 40% продажу.

Утилізаційний збір привів в автосалони і покупців преміум-автомобілів, кажуть експерти, які не сильно турбувалися під час ажіотажу навколо спецмита. Маркою № 1 в преміум-сегменті в липні і раніше залишився Mercedes-Benz, а от на друге місце вийшла Audi. На третьому місці з продажів – Lexus, який наростив 50% обсягу продажів.

Нагадаємо, Віктор Янукович підписав закон про введення екологічного податку на утилізацію імпортованих транспортних засобів. Проте 5 серпня Президент України дав доручення Кабінету міністрів розробити до закону проект змін.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.