Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

vkurse.ua

Вівторок, 13 серпня 2013, 13:55

Величезну кількість газових лічильників Львівщини не перевіряли з 95-го року, ? метролог

За шість місяців 2013 року в області перевірили 45574 газових лічильників, однак через відсутність кадрових і технічних ресурсів багато з них не перевірені ще з 90-х років.

Про це на прес-конференції повідомив заступник генерального директора з питань метрології ДП «Львівстандартметрологія» Ігор Щур.  

« Була ситуації, коли ми 15-18 років провіряли лічильники, адже не було достатньої бази, аби таку кількість лічильників забезпечити необхідними матеріалами для законної перевірки в межах 5-8 років», - розповів Щур.

За його словами, наразі через подвійний режим роботи метрологів та працівників «Львівгазу» планується перевірити близько 100 тис. лічильників та догнати міжпровірочний інтервал, адже є лічильники які з 95 -го року не перевіряли взагалі.

Метролог додав, що «Львівгаз» робить серйозні кроки на покращення обліку. Зокрема докупили провірочні установки, модернізували парк лічильників, створили нові бригади для монтажу та демонтажу лічильників.

Водночас він роз’яснив, що жителям області слід перегодити на мембранні лічильники, адже поширені ротаційні, через високу забраковку  не витримують міжпровірочних інтервалів.

Також роботи про встановленню лічильників мають проводитися безкоштовно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.