Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

firtka.if.ua

Середа, 14 серпня 2013, 12:30

Українсько-польський кордон перетинає все більше нелегалів

Все більше іноземців, які нелегально перетинають польський кордон або працевлаштовуються у Польщі. Протягом перших 6-ти місяців цього року прикордонники затримали в цілій Польщі понад 1900 іноземців.  Це на понад одну п’яту більше, ніж в аналогічний період минулого року.

Серед нелегалів переважали громадяни країн, які лежать на схід від Польщі – розповідає капітан Барбара Заремба з Карпатського відділення Прикордонної сторожі (Stra? Graniczna) у Новому Санчі (Nowy S?cz) на півдні Польщі.

"Більшість становили громадяни України – аж 81 відсоток. Але також ми мали громадян Білорусі, Росії, Болгарії, а навіть Пакистану. Іноземці перебували в Польщі довше, ніж їм дозволяли документи, дехто виконував роботу нелегально. У такому випадку іноземця, як правило, штрафують і зобов’язують виїхати з Польщі, а роботодавці засуджуються судом," – каже капітан Барбара Заремба.

Також виявлено випадки фальсифікації документів – звертає увагу представниця польської прикордонної служби.

"Більшість була пов’язана з незаконним вимаганням візи, функціонери виявляли підроблені печатки й підписи, декларації про намір працевлаштувати або підробки дозволів на роботу. Найчастіше цим займаються громадяни України. Вони масово використовують такі нелегальні візи, аби в’їхати до Польщі і далі, передусім до країн Європейського Союзу, щоб там нелегально працювати, але також і з туристичною метою," – каже капітан Барбара Заремба.

У випадку затримання, іноземцям з нелегальними документами анулюють візи. Крім наказу виїхати з Польщі, вони отримують заборону в’їзду протягом визначеного часу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.