Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

kolomyya.org

Середа, 14 серпня 2013, 12:51

Мінекології хоче для усіх автомобілів зробити однаковим утилізаційний збір

У Міністерстві екології та природних ресурсів України розробили проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо скасування коефіцієнтів, застосовуваних до ставок екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів)", відповідно до якого пропонується зробити однаковим утилізаційний збір для всіх автомобілів.

Текст проекту закону опубліковано на офіційному сайті міністерства.

Відповідно до проекту закону, пропонується скасувати коригуючі коефіцієнти до базових ставок податку на утилізацію транспортних засобів (5,5 тис. грн для легкових автомобілів і 11 тис. грн для решти автотранспортних засобів).

Крім цього, двома іншими законопроектами пропонується доповнити закон про охорону навколишнього середовища пунктом, згідно з яким 100% утилізаційного податку надходить до Фонду охорони навколишнього природного середовища.

Також законопроектом пропонується в законі про утилізаційному податок виключити обов'язкову наявність у пунктів розбирання транспортних засобів системи екологічного менеджменту, сертифікованої за стандартами ISO серії 1400 або з аналогічних національним стандартам.

Нагадаємо, 2 серпня Віктор Янукович підписав закон про введення екологічного податку на утилізацію імпортованих транспортних засобів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.