Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Четвер, 15 серпня 2013, 18:01

Цьогоріч Золочівський замок відвідало на 5 тис. менше відвідувачів, ніж торік

У першому півріччі 2013 року Золочівський замок відвідало 48 тис. туристів, що на 5 тис. менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це сьогодні, 15 серпня, на брифінгу журналістам повідомила завідувачка відділом Львівської національної галереї мистецтв, музеєм "Золочівський замок" Надія Гупало, інформує кореспондент Варіантів.

Таку ситуацію завідувачка відділом Львівської національної галереї мистецтв, музеєм "Золочівський замок" Надія Гупало пояснила поганим станом доріг.

"Туристи просто відмовляються їхати до нас. Олесько має більше, Підгірці навіть будуть мати більше глядача, адже туди все ж таки їдуть Київською трасою. Тим не менше - 48 тис. - це також дуже багато", - повідомила Гупало.

Вона додала, що у 1997 році відвідуваність Золочівського замку вперше сягнула 10 тис. туристів на рік.

Коли ж у 2009 році для огляду був відкритий великий палац, число відвідувачів сягнуло 118 тис. відвідувачів у рік і на такому рівні, за її словами відвідуваність музею тримається ось вже чотири роки.

Нагададємо, 5 серпня у ЛНГМ музеї-заповіднику "Золочівський замок" розпочався ремонт даху надбрамного корпусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.