Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

dyvys.info

Понеділок, 19 серпня 2013, 13:18

Сьогодні у Львові стартувала фотовиставка присвячена Ігорю Білозіру

Сьогодні, 19 серпня у мистецькій галереї Василя Пилип’юка (Стецька, 3а) відкрили фотовиставку світлин із життя та творчості композитора Ігоря Білозіра, яка триватиме до 2 вересня.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

На виставці представили близько сотні фотографій про життя Ігора Білозіра, його захоплення та гастролі. Експозицію фотовиставки складуть фото, зроблені фотографом і товаришем композитора Володимиром Дубасом ще17 років з часу їх знайомства.

Відомо, частину робіт вже представляли в 2005 році, однак наразі до архіву додали ще багато нових та цікавих світлин.

За словами Дубаса, фото експонували не спеціально до якоїсь конкретної події, частина робилась просто на згадку, а деякі використовувались у роботі.

Окрім того на фотовиставці Фонд імені Ігоря Білозіра презентував альбом «ВАТРА 1980-1986 рр.». До нього увійшли найулюбленіші народні пісні вокально-інструментального ансамблю «ВАТРА», а також пісні виконані Ігорем Білозіром.

На відкриття фотовиставки завітала дружина композитора Оксана Білозір, а також син Андрій зі своєю сім’єю.

« Дякую за увагу до нашої події, адже вона дійсно величава і високодуховна, та дуже бажана. Хочу відзначити, що наразі починає працювати Фонд імені Ігоря Білозіра. Він був створений давно, однак сьогодні - день початку його активної діяльності», - розповіла дружина композитора.

Нагадаємо, що 19 серпня о 14.00 год. у Львівському музеї-заповіднику «Личаківський цвинтар» відбудеться урочисте відкриття надгробного пам’ятника Ігорю Білозіру.

А ввечері цього ж дня о 19.00 у театрі імені М. Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1) відбудеться концерт пам’яті Ігоря Білозіра «Слід на землі». Пісні видатного композитора виконають відомі артисти української естради, серед яких Оксана Білозір та Антоніна Матвієнко, гурти ВІА «ВАТРА» і «19-й клас», Музична формація «ВАТРОВІ», «Піккардійська терція» та інші.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.