Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

expres.ua

Вівторок, 20 серпня 2013, 14:05

На Світовому Конгресі Українців обговорять питання звільнення Тимошенко

Канадська група сприяння демократії в Україні пропонує винести на обговорення Світового конгресу українців питання звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко.

Про це йдеться на сайті Львівської "Батьківщини".

Відповідне звернення спрямоване президенту СКУ Євгену Чолію та керівним органам цієї організації.

«Для звільнення Юлії Тимошенко СКУ треба перейти від віртуальних звернень до конкретних дій із залученням усього світового українства», - йдеться у зверненні на ім‘я керівництва СКУ.

Канадська група сприяння демократії рекомендує внести в резолюцію Світового конгресу українців пропозицію про те, щоб в країнах, де живуть українці, вересень-жовтень-листопад стали місяцями активної підтримки Юлії Тимошенко.

Група також вважає за необхідне провести серію одночасних акцій щодо звільнення Юлії Тимошенко під дипломатичними представництвами України.

Канадська група сприяння демократії вважає, що закордонні українці мають письмово звернутися до керівників країн, де вони проживають, з вимогою сприяти звільненню Юлії Тимошенко. Відповідні листи українці діаспорних організацій також мають відправити президентові України Віктору Януковичу.

«Ми впевнені, що такий широкий рух української діаспори допоможе входженню України в ЄС, забезпечить демократичний розвиток Батьківщини та благополуччя всього українського народу», - йдеться у документі.

Нагадаємо, Конгрес проходитиме у Львові 20-22 серпня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.