Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

utr.tv

Вівторок, 20 серпня 2013, 17:22

Івано-Франківська облрада відхилила урядовий проект договору з Chevron щодо видобутку сланцевого газу

Представницький орган Івано-Франківської області України відхилив запропонований урядом проект угоди з Chevron про видобуток сланцевого газу, за рахунок якого Київ сподівається знизити залежність від російського "Газпрому".

Депутати облради повернули документ Києву. Критики назвали проект, що передбачає гідророзрив пластів, "знищенням української землі".

За урядовий проект проголосували 40 депутатів при необхідному мінімумі в 58 голосів.

Chevron повідомила в лютому, що переговори з Україною про видобуток сланцевого газу з Олеського родовища не можуть тривати нескінченно. Енергетичний гігант розглядає перспективи вкладень у видобуток сланцевого газу в інших країнах.

Аналогічний проект, про видобуток сланцевого газу на сході України, був легко прийнятий місцевими законодавцями ще в минулому році: освоювати родовище доручено Royal Dutch Shell.

Депутати на заході веліли уряду в Києві доопрацювати проект угоди заради збільшення гарантій екологічної безпеки регіону.

Українське законодавство вимагає обов'язкового узгодження проектів з видобутку сланцевого газу з місцевими радами.

Нагадаємо, Олеське родовище розташоване на території Івано-Франківської та Львівської областей. Львівська обласна рада ще не назвав дату розгляду цього питання.

Варіанти повідомляли, якщо на Львівщині дійде до видобування газу зі сланцевих родовищ, це загрожуватиме втратою унікальних джерел мінеральних вод.

Джерело: РБК

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.