Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

img.20.ua

Понеділок, 21 травня 2012, 12:00

Прокуратура Львівщини виявила порушення у діяльності державних виконавців

Прокуратура Львівської області виявила факти порушень Закону у діяльності державних виконавців. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Під час прокурорської перевірки з'ясовалося, що із 8 930 виконавчих документів на суму понад 4 млн. 850 грн., які надійшли в органи Державних виконавчих служб, виконано лише 2 тисячі на загальну суму близько 852 тис. грн.

Решту виконавчих документів на загальну суму понад 3 млн. 370 тис. грн. залишились без виконання.

Наведене є наслідком порушень з боку державних виконавців вимог чинного законодавства.

Зокрема, прокурори виявили випадки, коли несвоєчасно скеровувались або взагалі не скеровувались сторонам копії постанов про відкриття виконавчого провадження, що в подальшому не дало змоги останнім оскаржити дані постанови.

Крім того, державні виконавці допускають численні порушення порядків і строків відкриття виконавчого провадження, або прийняття останніми незаконних та необґрунтованих рішень. Це призводить до тривалого стягнення з порушників коштів.

Ряд порушень законодавства у цій сфері прокурори виявили і в діяльності органів внутрішніх справ Львівської області.

Зокрема, працівники міліції взагалі не використовують повноваження, передбачені ст. 12 Закону України «Про виконавче провадження» щодо їх прав, як учасників виконавчого процесу. Жодне рішення органів виконавчих служб щодо відмови у відкритті виконавчого провадження чи повернення його без виконання правоохоронцями упродовж останніх років не оскаржено. Це свідчить про їх згоду, з подекуди, суперечливими рішеннями виконавчої служби.

Зазначені порушення виявлені в роботі, практично, усіх районних та міських відділів внутрішніх справ області.

Вказані прорахунки призводять до того, що порушникам вдається уникати встановленої законом відповідальності, самі порушення залишаються не усунутими, а кошти до бюджету не надходять.

З огляду на це, прокуратура Львівської області внесла подання керівництву ГУ МВСУ у Львівській області та Головному управлінню юстиції, в ході розгляду якого прокуратура вимагає вжити заходів дисциплінарного впливу до посадовців, які допустили порушення вимог чинного законодавства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.