Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

osvita.ua

Середа, 21 серпня 2013, 13:00

Найбільші порушники вступної кампанії – київські вузи. На Львівщині все спокійно, – Опора

За результатами дослідження ГМ «Опора», найбільше порушень цьогорічної вступної кампанії зафіксовано в київських вузах: Національний авіаційний університет, педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, Київський національний університет імені Тараса Шевченка. На Львівщини значних порушень вступу абітурієнтів не зафіксовано.

Про це повідомила на прес-конференції спостерігач за вступною кампанією до ВНЗ Ірина Швець, передає кореспондент Варіантів.

За її словами, найбільше скарг щодо порушення норм вступної кампанії 2013 року надійшло від абітурієнтів, що намагалися вступити до цих столичних вузів.

«Багато абітурієнтів сподівалися, що їх повідомлятимуть про вільні державні місця. Тобто, вузи мали б телефонувати до них, та попереджати про можливість подачі оригіналів документів. Деякі з них це робили, інші – ні. В результаті, майбутні студенти не були повністю поінформовані про свою позицію у вступних списках», - розповіла Швець.

Характерною проблемою для столичних вузів стали порушення норм прийому оригіналів документів. «В педагогічному університеті ім. М.П Драгоманова не хотіли брати оригінали документів на третій хвилі зарахування. Вони заявляли про те, що беруть оригінали документів лише у рекомендованих до вступу осіб. Фактично для абітурієнт за такої ситуації не беру участі в конкурсі оригіналів, і виключається зі списків і претендує лише на контрактну форму навчання», - повідомила представник ГМ «Опора». 

Як додала спостерігач, скарг чи проблемних ситуацій, які були б унікальними для Львівської області цього року не виникало.

Нагадаємо, 25 серпня в Україні завершується вступна кампанія до вищих навчальних вузів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.