Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

bard.cv.ua

Середа, 21 серпня 2013, 13:57

У Львові відбудеться унікальний екологічний кінофестиваль «Ровер»

У вересні у Львові триватиме Європейський тиждень мобільності, у рамках якого 21-22 вересня громадські активісти також планують провести унікальний кінофестиваль «Ровер». Зараз триває збір коштів для проведення фестивалю.

Про це Варіанти проінформувала прес-служба Львівської міськради. 

Ідея полягає у тому, аби показувати фільми, генеруючи енергію з допомогою велосипеду. Для цього запрошують активістів велоруху, прихильників урбанруху та усіх охочих. Як повідомляють організатори, станом на сьогодні зібрано понад 55% від потрібної суми для побудови велогенераційного обладнання та закупівлі частини техніки. Загалом необхідно зібрати 25 тис грн.

«Ми робимо цей фестиваль, аби більше людей почали користуватися екологічним видом транспорту – велосипедом. Нас об’єднує спільна мета – зробити наше місто кращим для його жителів, створити прецедент і реалізувати насправді інноваційну практику в Україні – генерацію електроенергії для перегляду кінострічок. Зараз нам залишилось зібрати 11 тис грн, це потрібно зробити до 5 вересня. Адже від того, чи зберемо ми кошти, залежатиме рівень фестивалю», – розповіла директор мистецької формації «Wiz-Art» Ольга Райтер.

 

Нагадаємо, Європейський тиждень мобільності проходитиме від 16 до 22 вересня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.