Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

www.pravda.lutsk.ua

Понеділок, 21 травня 2012, 12:10

Митники МП "Краковець" упродовж вихідних виявили незадекларовані наркотики та зброю

Зброя та наркотичні засоби стали предметами порушень митних правил, які упродовж цих вихідних виявили працівники митного поста «Краковець» Львівської митниці. Про це повідомляє прес-служба Львівської митниці.

У всіх випадках порушення митники виявили на смузі руху спрощеного митного контролю «зелений коридор» в напрямі виїзду з України.

Так, у суботу в салоні автомобіля «Volkswagen Transporter» під керуванням громадянина Чехії спільна оглядова група прикордонників та митників виявила п'ять набоїв без куль, які містились в поліетиленовому пакеті відкритого інструментального ящика під переднім сидінням, без ознак приховування.

Наступного дня в автомобілі «Opel», цього разу під керуванням громадянина України, було виявлено новий пневматичний пістолет марки «MP – 654K», три балончики з СО2 та одну упаковку куль (200 шт.) калібру 4,5 мм. Їх також виявили після виведення транспортного засобу на оглядовий майданчик, під час поглибленого огляду салону та багажного відсіку. Ці речі були в оригінальній упаковці виробника в ніші для дрібних речей автомобіля. Отже, громадянин України вчинив дії, що порушують встановлений порядок проходження митного контролю в зоні спрощеного митного контролю (зелений коридор), адже не заявив за встановленою формою про наявність пневматичної зброї, яка підлягає обов'язковому декларуванню, та не надав, відповідно до наказу МВС України, дозвільних документів від органів внутрішніх справ.

Згодом під час огляду автомобіля «Шкода Октавія», яким керував також громадянин Чехії, в панелі дверей було виявлено медичний препарат «Zaldiar» 37,5mg/325mg в упаковці в таблетках (17 шт.). Вказаний медпрепарат містить діючу речовину «трамадол гідрохлорид». Такі медикаменти підлягають обов'язковому декларуванню, згідно з Постановою КМ України, як такі, обіг яких обмежений.

За всіма цими фактами, за ознаками статей 339, 340 Митного кодексу України, складено протоколи про порушення митних правил.

Предмети правопорушення вилучено до рішення суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.