Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

dec-edu.com

Четвер, 29 серпня 2013, 16:58

Міносвіти не об’єднуватиме природознавчі предмети, - Табачник

Міносвіти не збирається об'єднувати в один предмет природознавство, фізику, хімію і біологію.

Про це під час он-лайн спілкування у Києві заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник, передає радіо "Свобода".

"Це маніпулювання чутками. Створення такого інтегрованого курсу, який би змішав слона і трепетну лань, ні у планах міністерства, ні у планах Академії наук немає", - наголосив він.

Водночас головний освітянин зауважив, що і в Україні, і в світі є багато експериментальних інноваційних методик.

"Британська школа - одна із найкращих у світі, - багато років пропонує в курсі базової середньої освіти інтегрований предмет, який називається "Math", де об'єднані елементи фізики, алгебри, геометрії, математики. В Україні близько трьох тисяч шкіл працюють за експериментальними програмами, і є дуже цікаві інтегровані курси", - пояснив Табачник.

Як приклад міністр навів створення інтегрованого курсу "Мистецтво", у рамках якого цього року вийшов спеціальний підручник. За словами Табачника, книга вийшла усіма мовами, якими нині відбувається навчання в Україні.

Скандал щодо можливого об'єднання предметів спалахнув після того як Міністерство освіти і науки України затвердило проект концепції профільного навчання в школі, який передбачає чотири типи спеціалізації для 10-11-х класів у школах: природознавчі науки, математика, українська філологія та іноземні мови.

Згідно з проектом, старшокласники при переході в 10-й клас зможуть вибрати будь-яке з цих напрямів і зайнятися поглибленим вивченням профільних дисциплін. Школярі будуть вивчати їх за рахунок зменшення кількості базових предметів, число яких скоротиться з 15 до 6.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.