Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

vkurse.ua

Четвер, 29 серпня 2013, 18:14

Місцеві ради Львівщини не мають коштів на розробку генпланів

У бюджетах кількох місцевих рад Львівщини не вистачає коштів на розроблення генерального плану населеного пункту, хоч вони мають профінансувати 50% його вартості.  

Про це сьогодні, 29 серпня, йшлося на засіданні постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування архітектури та будівництва Львівської облради, інформує кореспондент Варіантів.

Як зазначив голова комісії Пилип Пилипенко, програма розроблення містобудівної документації на Львівщині у 2013 році передбачає закладені в обласному бюджеті кошти на фінансування створення генпланів населених пунктів, однак 50% їх вартості вони мають профінансувати самі.

Утім, за словами Пилипенка, місто Сколе відмовилось від фінансування, зазначивши, що в їх бюджеті таких коштів нема.

Ймовірно, що до кінця року ці кошти не будуть виділені і для таких населених пунктів як Старий Самбір, Стільсько, Радехів.

Що ж до Радехова, то Пилипенко зазначив, що місто збирається робити генплан, однак може не встигнути здійснити це за три місяці.

"Погодження всіх документів, тендер, займає як мінімум два місяці, а на освоєння коштів лишається місяць, за який вони це зробити не встигнуть",  додав він.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.