Варіанти,  30 серпня 2013

Варіанти на вікенд

Про все, що відбудеться у Львові в переломні вихідні літо-осінь читайте у Варіантах на вікенд.

Літні варіанти на вікенд завершуються. А це свідчить про дві речі. З одного боку, на нас очікує дощова і пахмурна погода, закінчення відпусток та старт повноцінного робочого циклу.

З іншого, Варіанти на вікенд переходять на новий осінній сезон, а це означає – ще більше кінопрем’єр та культурних новинок, що відбудуться у Львові  осінньої пори.

Варіанти на кіно

В індустрії кіно, літо-2013 відзначилося невимовно великою кількістю сиквелів та продовжень. Не полишили цієї тенденції і комедійні фільми. Багато хто вже ознайомився з Пипцем 2, а цих вихідних стартує продовження іншої, не менш безбашеної комедії Однокласники 2.

Адам Сендлер знову запалює на зборах однокласників. Знайомі з першою частиною вже знають що на них очікує море гумору (інколи «туалетного»), розваг і непоганих комедійних акторів.

Тому, якщо вже проводжати літо, то краще це зробити з посмішкою на вустах, та з компанією чудернацьких коміків і купою жартів.

Останній літній кіновікенд не обійшовся і без фантастичного фільму. На цей раз завершує цикл фентезі Summer-2013 картина під назвою Смертельна зброя: Місто кісток. Історія фільму розповідає нам про загрозу людству зі сторони демонів.

Як на мене, фільм більше нагадує залишковий ефект сутінкових бреднів. Порівняйте самі. У фільмі присутня звичайна дівчина, загадковий хлопець із суперсилою, смертельна загроза і навіть вовкулаки.

Просто один в один, як в сазі про світодіодних вампірів. Єдине, що втішає  – режисери фільму брали участь у зйомці трилогії Володар перснів.

А наприкінці учасник 66-го Каннського кінофестивалю фільм Молода і прекрасна. Режисером фільму є француз Француа Озон. Як і в інших його роботах, фільм розповідає про затишні куточки сексуальності і особистісних пошуків у соціальній групі. За сюжетом він у перегукується з фільмом Стівена Содеберга Дівчина за викликом.

У результаті на глядачів очікує:добротна історія, багато психологічний ходів та новий погляд на проблеми юності або ж покоління «шкільної проституції».

Музичні Варіанти

30 серпня о 21:00 Кав’ярня-галерея «Штука» запрошує на вечір акустичної музики Джошуа Претта.

Музика Джошуа – сплав стилів blues та easy listening. Часто лірична, зворушлива, часом провокує підспівувати, але завжди – легка та милозвучна.

Прихильники акторського таланту Богдана Ступки можуть відвідати 30 серпня 0 21.00 Кіно-вечір пам’яті Богдана Ступки  у клубі «Культ» (вул. Чайковського, 7).

31 серпня 0 22.00 відбудеться концерт гурту Re:joice у паті-барі «Propaganda» (вул. Зелена, 14).

Вони виконають улюблені пісні таких відомих виконавців як Red Hot Chili Peppers, Stereophonics, AC/DC, Брати Гадюкіни, Nirvana, Guns ‘n Roses та багато інших.

1 вересня 0 21:00 у клубі «Культ» (вул. Чайковського, 7) можна послухати cольно-вокальне шоу Бориса Саволделлі.

Фестивальні варіанти

Радимо відвідати перший та єдиний фестиваль перфомансу в Україні, який триватиме з 30 серпня по 11 вересня у рамках підготовки бієнале «Тиждень актуального мистецтва».

Місце зустрічі: галерея «Дзиґа», Львівський палац мистецтв, Перший Український театр для дітей та юнацтва, галерея «Єфремова 26», галерея «Iconart», Музей історії книжки, ЛНУ ім. І. Франка та інші території міста.

Упродовж двох тижнів Львів наповнять перфоманси, лекції, зустрічі із визнаними митцями, виступи театрів сучасної пластики,  майстер-класи з контактної імпровізації, школа арт-критики, різножанрові проекти і виставки, презентації «Українського Зрізу» та низка паралельних мистецьких подій.

Повно програму заходу дивіться тут.

Мистецькі варіанти

З 30 серпня любителям фотомистецтва можуть відвідати вернісаж фотовиставки Кшиштофа Войчеховського "2,4,24" у Галереї Єфремова 26 (вул. Єфремова, 26).

Також у програмі відкриття презентація Марека Григеля "Галерея Мала в Варшаві як авторська галерея та її художники".

З першого числа осіннього сезону (1-4 вересня) стартує майстер-клас «Школа контактної імпровізації» у ЛНУ ім. Івана Франка (вул. Стефаника, 16A).

Майстер-класи із технік contact improvisation та improvisation «Tangible instinct» (інстинкт дотику) проходять у рамках потужного проекту українсько-польського культурного обміну «ArtNastup», що відбувається разом з «Днями мистецтва Перфоманс у Львові».

31 серпня відкривається виставка експериментального живопису Оксани Олексюк «Коли я наодинці» (Паб-ресторан «L’UFT» (вул. Коперника, 17).

Для тих, хто хоче побачити релігійні ікони з мистецького погляду радимо відвідати виставку Крістофа Соколовскі «Ікона. Реліквія» 30 серпня-15 вересня у галерея сучасного сакрального мистецтва «ICONART» (вул. Вірменська, 26).

Екстремальні варіанти

Любителі гострих відчуттів можуть полоскотати свої нерви у роуп-джампінгу 1 вересня у Рясному-2.

Роуп-джампінг – відносно молодий напрямок екстремального спорту, який полягає у здійсненні стрибка з висотних об'єктів природного та промислового походження з використанням професійного альпіністичного спорядження.

Для тих хто не знає як провести останній день, літа радимо його відсвяткувати разом з учасниками битви на подушках 31 серпня 2013, 0 15:00, біля пам'ятника І. Франка. Всім, хто зацікавився, обов’язково беріть з собою старі і непотрібні подушки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.