Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Вівторок, 3 вересня 2013, 12:30

Львів побачить Адольфа Бека очима його сина

5 вересня в етнографічному музеї у Львові пройде відкриття виставки живопису до 150-річчя з дня народження професора Львівського університету Адольфа Бека «Світ Адольфа Бека очима Генрика Бека: відомі та невідомі факти», та презентація книги Оксани Заячківської «Світ Адольфа Бека очима Генрика Бека: цілком неофіційно».

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

На виставці будуть представлені акварелі Генрика Бека. Вперше в Україні експонуватиметься невідомий живопис Генрика з фондів Варшавської центральної медичної бібліотеки. На картинах Генрика незвичним образом задокументовані життя його батька, а також Львів міжвоєнних років та часів Другої Світової війни.

«Я думаю, що ми побачимо внутрішній світ цих двох особистостей. Світ надзвичайно яскравий. Ми скинемо формальність цих осіб.» - заявила автор проекту, професор Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, Оксана Заячківська.

Видання книги та організація виставки відбулася за сприяння Генерального Консульства Республіки Польщі у Львові та Варшавської центральної медичної бібліотеки.

Адольф Бек – фізіолог, ректор університета Яна Казимира, почесний професор Львівського університету. Один із перших опрацював метод електроенцефалографії.

Генрик Бек – син Адольфа Бека, професор Вроцлавського університету, лікар-гінеколог. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.