Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

театр заньковецької

mw2.google.com

Вівторок, 3 вересня 2013, 17:50

Заньківчани присвятять Шевченку 96-й театральний сезон

театр заньковецької

8 вересня театр ім. Заньковецької розпочинає 96-ий театральний сезон, присвячений Тарасу Шевченкові.

Відкриє сезон вистава американця українського походження Рея Лапіки «Державна зрада». П’єсу допрацював художній керівник театру ім. Марії Заньковецької Федір Стригун, додавши чимало творів із «Кобзаря».

«Як би там не було, сезон все-одно присвячується 200-річчю Тараса Григоровича Шевченка. Тому якось не гарно розпочинати його якоюсь комедією. Ось ми й вирішили 96-ий сезон почати з «Державної зради». Це така собі дань Тарасу Шевченку», - зазначив Федір Стригун сьогодні на прес-конференції.

У вересні ж заньківчани презентуватимуть першу прем’єру сезону – першопрочитання відомої повісті Миколи Гоголя «Пропала грамота» за сценарієм Івана Драча. Поставить нову п’єсу Вадим Сікорський.
Святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка  театр відзначить ще однією прем’єрою «Назар Стодоля». За цю роботу візьметься художній керівник театру Федір Стригун.

Серед прем'єр нового сезону презентуватиме свою постановку «Вертеп пана Куп’єлло» Едуардо де Філіппо, режисер Григорій Шумейко.

На камерній сцені Шумейко поставить п’єсу сучасного драматурга Тетяни Іващенко  «Замовляю любов».

«У п’єсі Тетяни Іващенко є життєві колізії, дуже впізнавані й іронічні по відношенню до сьогоднішнього дня. В той же час є і така екзистенційна річ, що всі ми прагнемо любові. Ось ці питання ми й будемо виносити в п’єсі», - розповів Григорій Шумейко.

Також театр підготував подарунок глядачам до новорічно-різдвяних свят у вигляді двох постановок: казка для дітей «Диво-квітка» Н. Боймука, яку поставить Богдан Ревкевич, та п’єса Б. Нушича «Доктор філософії», режисером котрої буде Алла Бабенко.   


Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.