Андрій Тимчишин,  6 вересня 2013

Варіанти на вікенд

Ще більше кіно, спортивних і культурних подій Львова на вихідні, у першому випуску осіннього сезону Варіантів на вікенд.

Варіанти на кіно

Перший повноцінний осінній кіновікенд залишився без представництва з боку Голлівудської фантастики. Натомість на ці вихідні глядачам пропонують добротну порцію фільмів основаних на реальних фактах.

Один із них, про подвійне життя суворого і безжального вбивці 70-х років Річарда Куклінські, жертвами якого стали понад 100 людей у картині Аріеля Вромена Льодяний.

Загалом фільм знятий, як мінімум, досить грамотно. Події на екрані розвиваються реалістично, згідно біографії реального Куклінські.

Варто відзначити переконливу гру акторів, які не даючи засумніватися у своїх персонажах. Не страждає динаміка, фільм добре виглядає до самого фіналу, з помірними сценами вбивства, які, з одного боку, вражають, але з іншого – все-таки неабияк пом'якшені і не викликають огиди.

Окремо варто відзначити виконавця ролі «льодяного» Майкла Шенона. Актор міг би легко зіграти Франкенштейна без жодного гриму (така вже зовнішність), і саме він нещодавно блискуче виконав роль генерала Зода, головного антагоніста Супермена в Людині зі сталі.

Ми недарма згадували про документалістику у кінопрем’єрах на ці вихідні. Адже другий фільм стосується першої і найвідомішої порнозірки світу Лінди Лавлейс. На цей раз відтворити символ сексуальної революції 70-х років, взялися вже відомі документалісти Роб Епштейн і Джеффрі Фрідман у фільмі з промовистою назвою Лавлейс.

Незважаючи на пікантну тематику, фільм є досить непоганим, проникливим, динамічним, місцями зворушливим, і, як не дивно – майже не вульгарний. Окрім того, одну із ролей у картині виконує всім добре відомий рідкокристалічний термінатор Т-100 Роберт Патрік із фільму Термінатор 2.

І насамкінець, останній фільм, який не буде розповідати про конкретну історичну особу, однак знятий в стилі зйомок камери. від першої особи. Фільм З/Л/О 2, є продовженням кіноальманаху жахів і чудово підійде всім фанатам жанру мок’юментарі.

За сюжетом на глядачів очікує 4 різні історії, зняті окремими режисерами. Якщо це мало про що вам говорить, та варто додати, що одним із режисерів став Едуардо Санчез, відомий за фільмом Відьма з Блер.

Бійцівські варіанти

Для істинних прихильників кікбоксингу стартує новий сезон Fight Club. Тому радимо відвідати 7 вересня о 20:00 турнір "Gas Station Fight club", у Рок-паб The Gas Station ( вул. Джерельна, 20).

Саме там відбудеться кікбоксерський поєдинок, за правилами K-1, за звання чемпіона Європи з кікбоксингу (версія WKF), між представником Львівщини, майстром спорту міжнародного класу Романом Удутом та багаторазовим чемпіоном Фінляндії з кікбоксингу, призером чемпіонату світу Яркком Юссилою.

Окрім того, усі шанувальники змішаних єдиноборств, зможуть по вболівати за «зіркову» Львів’янку Олену Овчіннікову, яка проведе рейтинговий поєдинок за правилами ММА.

Фестивальні варіанти

На диво, цих вихідних, місто залишилось без прем’єри нового фестивалю. Однак, у Львові все ще активно діють Дні мистецтва перформанс. Тому радимо відвідати цей перший та єдиний фестиваль перформансу в Україні, який триватиме до 11 вересня.

Місце зустрічі: галерея «Дзиґа», Львівський палац мистецтв, Перший Український театр для дітей та юнацтва, галерея «Єфремова 26», галерея «Iconart», Музей історії книжки, ЛНУ ім. І. Франка та інші території міста.

Повну програму заходу дивіться тут.

Щоб розкрити глибоку суть стилю перформенсу учасники фесту працюють активно та самовіданно. Проце свідчить те, що у минулих мистецьких Варіантах, ми радили відвідати майстер-клас «Школи контактної імпровізації», які нещодавно так пофестивалили, що під час перформансу поламали лавку на площі Ринок.

Музичні варіанти

6 вересня о 21:00, шанувальники Los Colorados зможуть відвідати їх концерт у паб-клуб «The Gas station» (вул. Джерельна, 20). Український гурт добре відомий у самому Тернополі, але найбільшу популярність отримав у США, завдяки виконанню відомої пісні Кеті Перрі «Hot N Cold» , який на You Tube подивилися майже 4 млн глядачів.

7 вересня 2013, 19:00, у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського, 7) пройде Віденський гала-Концерт Йоганна Штрауса. Для Вас гратиме симфонічний оркестр «K&K Philharmoniker» під керівництвом українського диригента Тараса Ленька.

Також 7 вересня у тій же обласній філармонії о 17:00 запрошуємо на концерт Камерного оркестру Хмельницької філармонії під диригуванням Олександра Драгана.

Обласна філармонія продовжить нас радувати і в неділю 8 вересня. В цей день о 18:00 відбудеться концерт хорової музики, за програмою Галицького камерного хору під керівництвом народного артиста України Василя Яциняка.

Футбольні варіанти

Сьогодні, 6 вересня, на Львів’ян очікує чи основна футбольна прем’єра осені, а саме на стадіоні «Арена Львів» відбудеться міжнародний кваліфікаційний матч на Кубок світу ФІФА 2014 в Бразилії, між національними збірними командами України та Сан-Марино.

Всім тим, хто встиг придбати квитки бажаємо гарно по вболівати та отримати масу задоволення від хорошого матчу (P.S. сподіваємось для української збірної він пройде успішно). Окрім того, на вболівальників чекає сюрприз, адже на матчі одному сектору вболівальників видадуть футболки збірної.

Також в день гри Україна – Сан-Марино обмежать рух біля стадіону Арена Львів, а в Сокільники впускатимуть лише транспорт мешканців.

Окрім того, продовжать рух громадського транспорту. Про всі зміни в роботі маршрутних таксі читайте тут.

Мистецькі варіанти

Якщо ви не любите персональні виставки одного автора, та надаєте перевагу більш колоритній творчості, у вас є час до 12 вересня відвідати виставку «Аbstractio – асоціації», яка проходить в Арт галереї мадам Пальмгрен (вул. Фредра, 7).

На виставці представлені роботи художників: Василь Дідик, Віктор Дьомін, Еріка Пастернак, Михайло Скобало, Олена Каменецька-Остапчук, Петро Романчук, Сергій Міхновський.

Любителі кави можуть сходити, на виставку графічних етюдів Сергія Резніченка «Кавова еротика», у Кав'ярні-галереї "Штука" (вул. Котлярська, 8), яка триватиме весь перший місяць осіннього сезону (1 вересня – 14 жовтня ).

Тим, хто не байдужий до сфери доброчинності, обов’язково повинні завітати на благодійну фотовиставка «Carpe diem!» (02 – 23 вересня ) у Піца & паста бар «La Piazza» (просп. Свободи, 27).

На виставці представлено роботи випускників фотошколи «Студії 111». Кожен відвідувач ресторану може забрати фотороботу за доброчинний внесок від 200 грн. Кошти скеруються на підтримку життя восьмимісячного хлопчика Степана Макогін.

Якщо Ви вже звикли до архітектурних будівель Львова, то є шанс поглянути на них з іншого боку. Зокрема, таку можливість надає персональна виставка живопису Юрка Коха "AРДEKOХ", яка триватиме до 22 вересня Галереї сучасного мистецтва "Зелена канапа" (вул. Вірменська, 7).

Нова виставка автора пропонує побачити не зовсім звичного Юрка Коха, з його скрупульозними портретами львівських будинків та їх мешканців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.