Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

львів

juryst.lviv.ua

П'ятниця, 6 вересня 2013, 18:06

Головне за день, 06 вересня, п'ятниця

львів

Головна подія: Уряд має намір підготувати необхідні документи, згідно з якими при передачі старого автомобіля на утилізацію українські громадяни зможуть отримати компенсацію в розмірі близько 12 000 грн на купівлю нового авто вітчизняного виробництва.

Політика
Міжнародні відносини
Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв підтвердив, що деякі представники кримських татар воюють на стороні опозиції в Сирії.
Правоохоронні органи
Генеральна прокуратура розслідує заяву депутатів Верховної Ради про розголошення державної таємниці депутатом Ради, членом фракції "Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка", екс-головою Служби безпеки України Валентином Наливайченком.
Президент
Янукович обіцяє, що до кінця 2013 року кредитні ставки для бізнесу не будуть вищими за 14%
Уряд
Ремонт доріг в Україні проходить не так швидко, як хотілося б, у зв'язку з тим, що Кабміну не вдається в повному обсязі профінансувати заплановані на 2013 р. ремонтні роботи, повідомив прем'єр-міністр Азаров на своїй сторінці в Facebook.
З наступного року випускникам українських вищих навчальних закладів будуть вручати додаток до диплома європейського зразка повідомили у Міністерстві освіти і науки.
Міністр економічного розвитку й торгівлі Ігор Прасолов виключає значні цінові коливання на споживчому ринку в 2014 році.
Верховна Рада
Парламент прийняв постанови про призначення позачергових виборів в 95 селах на 15 листопада 2015 р.
Громадські організації
Національна спілка журналістів України вимагає від державних структур, органів влади негайно вжити термінових заходів для розблокування передплатної кампанії, яка ще досі не розпочалася з вини «Укрпошти».
Економіка
Макропоказники
Дефляція в Україні у серпні в порівняні з липнем склала 0,7%.
ПЕК
Україна повністю забезпечила себе газом на опалювальний сезон, закачавши в сховища 12,2 млрд кубометрів природного газу, в тому числі 5,8 млрд кубів власного видобутку, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

Львів

Політика
ВРУ
На 15 листопада 2015 року призначено позачергові вибори голів сільрад Любельської (Жовківський район) Банюнинській (Кам'янка-Бузький район), Семенівської (Пустомитівський район) та Пиратинській сільраді (Радехівський район) Львівської області.
Парламент ухвалив село Біньова Сянківської сільської ради Турківського району Львівської області перейменувати на село Беньова.
Правоохоронні органи
Колишня заступник міського голови Винник Галина Донець знаходиться у всеукраїнському розшуку.
Львівська ОДА
Департамент екології та природних ресурсів розпочав фінансування з обласного Фонду охорони навколишнього природного середовища на 2013 р. першочергових природоохоронних заходів, передбачених обласними цільовими програмами.
Львівська облрада
Чергова, ХХVІ, сесія Львівської облради відбудеться 17 вересня. Президія облради затвердила перелік питань до порядку денного сесії.
Львівська міськрада
Мер Львова Андрій Садовий можливо балотуватиметься у президенти в 2015 році. Про це повідомив політолог Юрій Шведа на прес-конференції під назвою «Що очікувати від нового політичного сезону − версії експертів».

Огляд підготовлено на базі моніторину українських інтернет-видань, інформаційних агентств та офіційних джерел

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.