Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

fotokanal.com

Понеділок, 9 вересня 2013, 10:28

Держпідприємництво запропонувало єдину форму ветеринарного паспорту

За результатами опрацювання проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку видачі міжнародного ветеринарно-санітарного паспорту для домашніх тварин» Голова Держпідприємництва Михайло Бродський погодив єдину форму ветеринарного паспорта.

Про це повідомляє прес-служба Держпідприємництва України.

На сьогодні в Україні відсутній нормативний акт, який би врегульовував та впорядковував необхідні дії щодо видачі міжнародного ветеринарно-санітарного паспорту для домашніх тварин.

Тому розробником, Міністерством аграрної політики та продовольства України, запропоновано затвердити Порядок видачі міжнародного ветеринарно-санітарного паспорту для домашніх тварин, який визначатиме послідовний перелік тих необхідних дій та заходів, які будуть направлені на отримання зацікавленими особами міжнародного ветеринарно-санітарного паспорту для домашніх тварин.

У разі прийняття проекту постанови власники домашніх тварин зможуть у повній мірі використовувати єдину форму ветеринарного паспорту, який міститиме:
· інформацію про тварину (кличка, дата народження, порода, стать, забарвлення, особливі прикмети, наприклад, відмітка про чіпування (якщо воно проводилося), ідентифікаційна наклейка з номером чіпа та інше);
· контактні дані про власника (ПІБ, адреса, телефон);
· а також дані про вакцинації та інші профілактичні заходи.

Ветеринарний паспорт оформляється при першій вакцинації домашньої тварини і заповнюється ветлікарем.

Вартість паспорта, відповідно до постанови Кабміну «Про затвердження переліку платних адміністративних послуг, які надаються Державною ветеринарною та фітосанітарною службою, органам та установами, що належать до сфери її управління, і розміру плати за їх надання», становить 51 грн. 29 коп.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.