Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Релігія

Владика Димитрій

gradleva.com

Понеділок, 9 вересня 2013, 14:59

УПЦ КП планує відселити мешканців п’ятьох квартир з будинку на вул.Грушевського

Владика Димитрій

У Львові в приміщенні на вулиці Грушевського,2, з якого планується відселити  мешканців  п’ятьох квартир, УПЦ КП планує розмістити прес-службу та радіо-студію православного радіо «Град Лев».

Про це повідомив митрополит Львівський і Сокальський, керуючий Львівської єпархії УПЦ КП, Владика Димитрій сьогодні на прес-конференції.

«Це приміщення, яке ми отримали та відреставрували, ми відреставрували разом із п’ятьма квартирами мешканців, які ще проживають на першому поверсі. Ми ставимо питання, щоб надалі було відселення цих мешканців. Це питання стоїть перед владою міста. Але разом з тим влада ставить питання з проблемою, яка є на Святоюрській горі, там 38 квартир потрібно ще відселити для того, щоб отримати повністю греко-католицькій церкві приміщення», - розповів Владика Димитрій.

УПЦ КП також шукає земельну ділянку під майбутній кафедральний собор.

«Віруючі ставлять це питання, а ми лише виконуємо. Якщо віруючі поставлять питання: «Чи не краще нам, Владико, дійсно уже збудувати якийсь шпиталь, чи храм із школою, чи, наприклад, відкрити якусь кухню соціальну, ми це питання будемо робити», - зауважив Владика Димитрій.

Нагадаємо, УПЦ КП отримала у власність єпархіальні приміщення на вулиці Грушевського, 2, де розташовувався геологічний факультет ЛНУ ім. І. Франка.


Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.