Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Понеділок, 9 вересня 2013, 16:50

Головне за понеділок, 09 вересня

Головна подія: За підсумком перших семи місяців 2013 року нардепи налітали на 6,3 млн. грн.

Очолив рейтинг польотів депутат від "Свободи" Михайло Блавацький. Станом на 1 серпня він "налітав" по Україні на суму в три рази більшу, ніж апарат Ради рекомендує витратити за рік (26,8 тис грн). На його рахунку 37 поїздок, які обійшлися бюджету 83,851 тис. грн.

Політика
Президент
Янукович має намір в 2014 році визначитися, чи буде балотуватися на другий президентський термін на виборах Президента, які плануються в 2015 році. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу «Україна».
Кабмін
Кабмін схвалив концепцію Загальнодержавної цільової економічної програми розвитку промисловості на період до 2020 року.
Кабмін передав цілісний майновий комплекс державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" (Київ) зі сфери управління Мінфіну в управління Нацбанку.
Партії
Лідер партії "Батьківщина" Арсеній Яценюк сьогодні був допитаний прокуратурою Києва в рамках кримінальної справи щодо подій бійки в Київраді 19 серпня. 
Лідер УДАРу Віталій Кличко має право на проживання в Німеччині, і це можуть використати в боротьбі з ним його політичні опоненти.
Економіка
Макропоказники
В Україні базова інфляція за серпень 2013 р. до серпня 2012 р. залишилася на рівні 0,1% (у липні та червні - також 0,1%).
Компанії
Корпорація "Богдан" в січні-серпні 2013 р. виготовила 5  421 одиниць транспортних засобів усіх типів, що майже вдвічі менше аналогічного показника за 8 міс. 2012 р.
Кондитерська корпорація Roshen після введеного Росією заборони на постачання її шоколадної продукції збільшила продажі в Україні на 13%.

Львів

Політика

Міжнародні відносини
Завершується каденція Генерального консула Чеської Республіки у Львові Давіда Павліти.
Президент
Янукович призначив Михайла Коня головою Турківської РДА та Андрія Ковтуна головою Бродівської РДА. 
Міноборони
На Львівщині розпочинається командно-штабна фаза багатонаціонального тактичного навчання “Кленова арка-2013”.

Огляд підготовлено на базі моніторину українських інформаційних агентств, офіційних джерел та інтернет-видань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.