Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

lvivpost.net

Вівторок, 10 вересня 2013, 16:41

Головне за вівторок, 10 вересня

Головна подія: Україна посіла 25 місце в світі за розвитком залізничної інфраструктури,за критерієм оцінки залізничної інфраструктури випередивши Росію (31 місце) та Польщу (70 місце). Про це сказано у звіті про глобальну конкурентоспроможність The Global Competitiveness Report 2013–2014. 

Політика
Міжнародні відносини
Росія з 2014 року відмовилася від використання полігону НИТКА в Криму.  
МЗС заявляє, що у 2012-2013 роках Росією через територію України не здійснювалися поставки або транзит до Сирії товарів військового призначення.
Кабмін
Кабмін дозволив надавати у концесію автомагістраль першої категорії Харків - Красноград - Перещепине-Новомосковськ протяжністю 159,7 км (Харківська та Дніпропетровська області).
Рахункова палата
Рахункова палата заявляє про неефективне використання 955,3 млн. грн. на систему відеоспостереження на минулих виборах Верховної Ради.
Економіка
Макропоказники
ВВП України за II кварталі 2013 р. порівняно з попереднім кварталом знизився на 0,5%, повідомляє  Держстат. Раніше відомство повідомило попередні дані 0,4%. Таким чином, оцінка зниження ВВП була погіршена.
ПЕК
В Україні у період з 2010 по 2013 рр. обсяг видобутку вугілля зріс на 14% і таке зростання є стабільним, заявляють в профільному міністрестві. 
Компанії
ВАТ "Лукойл" відновив виробництво поліетилену на українському ТОВ "Карпатнафтохім" (Калуш).
Львів
Культура
У Львові рзпочав роботу ХХ Форум видавців.
Судова влада
Галицький районний суд Львова призупинив дію ухвали про скасування двоставкового тарифу. Відповідна ухвала суду була прийнята за позовом ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго». ВО «Свобода» заявила про намір подати апеляцію на рішення суду.
Вища рада юстиції прийняла рішення про внесення подання про звільнення Валентина Государського з посади судді апеляційного суду Львівської області.
Львівська облрада
Казначейство не проплачує кошти, виділені на реалізацію Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку
Економіка
Промисловість
Торги з продажу пакету акцій ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство “Полімінерал» призначені на 2 жовтня. Натомість департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА повідомив, що на території ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» виникла загроза аварійної ситуації. Нагадаємо, агрохолдинг Ukrlandfarming Олега Бахматюка заявив про намір придбати акції  стебницького "Полімінерала".

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.