Варіанти,  16 вересня 2013

Музика народів світу. Польща

Триває проект Музика народів світу, де автохтонці та просто шанувальники тієї або іншої культури створюють свої чарти актуальних треків тієї чи іншої країни.

Автохтонці та шанувальники моделюють свої чарти канонічних, актуальних, або ж просто улюблених треків тієї чи іншої країни.

Треків, що фіксують різні моменти розвитку музичного процесу у цій країні. Треків, крізь які краще зрозуміти ту чи іншу країну, її ментальність та географію.

І сьогодні свою сентиментальна колекція польської музики презентує журналіст ІА "Інтерфакс-Україна" Тарас Базюк.

Це хаотичний список музики, яку я слухав ще підлітком. Тоді все було інакше. Інтернету не було, а по радянському ящику показували геть іншу музику. Саме тому на початку та в середині 80-х саме польське радіо та телебачення, доступне частині жителів західноукраїнських областей, було реальним вікном на захід. 

Це вже потім, після знайомства з музикою Роллінг Стоунз чи Лед Зеппелін прийшло розуміння вторинності польської рок-музики, але тоді Lombard чи Lady pank були зразками того, яким має бути рок.



Хіт на всі часи від Будки суфлера – суміш проникливої інтимної лірики з наркотичними глюками під чудову музику і специфічний вокал.

Budka Suflera "Jolka, jolka"



Брутальна пісня про те, що сьогодні назвали би правдою жизні. Тоді добре била по мізках

Lady Pank "Mniej niz zero"



Ще один хіт всіх часів: Perfect "Nie p?acz Ewka"



Lombard "Szklana pogoda". Чи не найліпша пісня про військовий стан у Польщі



Maryla Rodowicz "Wsi??? do poci?gu byle jakiego"



Czerwone Gitary "Uciekaj moje serce"



Maanam "Koham cie kohanie moje"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.