Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

kolo.poltava.ua

Понеділок, 16 вересня 2013, 14:00

Засуджено посадовця пенітенціарної служби та адвоката

У Львові засуджено колишнього посадовця Управління державної пенітенціарної служби України у Львівській області та адвоката.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

вироком Галицького районного суду м. Львова від 27 серпня 2013 року затверджено угоди про визнання винуватості згідно з якими колишній начальник Сихівського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції засуджений до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 1 рік та зі звільненням від відбування покарання умовно строком на 1 рік.

Цим же вироком суду адвокату призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займатись адвокатською діяльністю строком на 1 рік та зі звільненням від відбування основного покарання строком на 1 рік.

Нагадаємо, прокуратура Галицького району м. Львова в травні поточного року розпочала кримінальне провадження за фактом одержання та вимагання неправомірної вигоди в розмірі 3500 грн. начальником Сихівського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції Управління державної панетенціарної служби України у Львівській області за ч.4 ст. 368 КК України та адвокатом за ч.5 ст.27 - ч.4 ст. 368 КК України.

Останні вказану суму вимагали від засудженого, який відбуває покарання у вигляді виправних робіт, за видачу довідки про надання дозволу на виготовлення та одержання паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

У ході досудового розслідування посадовцю Управління повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а саме прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище.

Ухвалою Галицького районного суду м.Львова йому обрано запобіжний захід - домашній арешт.

В той же час, адвокату повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, зокрема пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище.

У подальшому на підставі норм Кримінального процесуального кодексу України між прокурором Галицького району м.Львова та обвинуваченими укладено угоди про визнання винуватості, а обвинувальний акт з вказаними угодами скеровані до суду.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.