Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

vorobus.com

Вівторок, 17 вересня 2013, 12:41

Місцева влада хоче "відкупитися" від скарг мешканців на роботу Грибовицького сміттєзвалища - Олег Баран

Депутати Львівської облради вимагають від обласної й міської влади Львова  надати детальний перелік витрат на вирішення проблеми Грибовичів впродовж останніх 5 років.

Зокрема, мова йде про оприлюднення громадськості статті витрат, на які скеровували кошти для подолання проблеми Грибович.

Відповідне звернення до голови Львівської ОДА, голови обласної ради та міського голови Львова скерував депутат Львівської обласної ради Олег Баран, - повідомляє прес-служба депутата.

"У порядок денний сьогоднішньої сесії Львівської обласної ради вкотре включене питання про інформацію щодо забезпечення виконання заходів із
закриття та рекультивації Львівського міського сміттєзвалища. Щиро вірю в те, що депутатський корпус та громадськість нарешті з перших вуст почують про реальні кроки у даному напрямку. Адже, як нещодавно повідомлялось у ЗМІ, проект рекультивації та поетапного закриття Грибовицького сміттєзвалища київська експертиза повернула на доопрацювання. Що уже викликає занепокоєння", - йдеться у документі.

Як каже Олег Баран, ще більше занепокоєння викликає інформація про гроші, витрачені на подолання екологічної біди Грибович. За дев'ять
останніх років на експлуатацію та покращення стану Грибовицького сміттєзвалища витратили трохи більше 10 мільйонів гривень.

"Це великі кошти. Особливо, якщо брати їх у порівнянні з іншими. На соціальні та побутові потреби людей, які живуть у прилеглих до сміттєзвалища селах за останнє десятиріччя скеровано більше 21 млн. грн. Знову ж таки за інформацією ЗМІ. Це гроші на систему водопостачання, дороги, освітлення місцевих доріг тощо. Звісно, всі ці речі вкрай потрібні. Це нормально, коли людям облаштовують соціальні блага. Але тут ситуація скоріше виглядає по-інакшому. Складається враження, що місцева влада намагається банально "відкупитися" від скарг мешканців Грибович на роботу полігону. Адже у цей самий час ситуація зі закриттям сміттєзвалища банально затягується. Віз і досі там. Немає ні проекту, ні реальних кроків як і що робити далі. Енну кількість років підряд маємо порожні балачки", - наголосив депутат.

Відтак, депутат просить оприлюднити детальний перелік витрат на вирішення проблеми Грибович впродовж останніх 5 років. А також оприлюднити громадськості статті витрат, на які скеровували кошти для подолання проблеми Грибович.


Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.