Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

література

Середа, 18 вересня 2013, 09:11

У Львові представили "перезавантаженого" Івана Франка

В межах 20-го форуму видавців у Львові презентували книгу  «Франко. Перевантаження». Збірник увібрав у себе 22 авторських візії постаті Івана Франка відомих українських письменників, критиків, есеїстів, літературознавців, об’єднаних бажанням «перезавантажити» образ класика у суспільній свідомості.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю "ФранкоФест".

Ідея зібрати праці письменників та франкознавців під однією обкладинкою  належить організаторам фестивалю «Франко-фест» Остапу Походжаю та Андрію Беницькому. Підтримана знаними постатями сучасного культурного середовища книга стала живим продуктом популяризаційної діяльності фестивалю, цільним науково-публіцистичним та художнім джерелом нового бачення Франка.

Презентація відбулася в суботу 14 вересня у приміщенні факультету культури і мистецтв ЛНУ ім. Івана Франка. Модерував зустріч Богдан Тихолоз, який у вітальному слові наголосив на тому, що ця книга не є підручником, ні монографією, ні обов’язковою лектурою для студентства, навпаки – це мозаїка сучасних візій, спроба впіймати Франка, мов рибину, котра постійно вислизає з рук, власною суб’єктивною сіткою. Книгу презентували автори Олег Лишега,  Галина Пагутяк та Богдан Якимович. На завершення зустрічі дрогобицький театр «Alter» подарував гостям свою виставу за однойменним оповіданням Івана Франка «Пироги з черницями».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.