Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

захист тварин

poltava.pl.ua

Середа, 18 вересня 2013, 12:16

Парламент ратифікував Європейську конвенцію про захист домашніх тварин

захист тварин

Сьогодні депутати Верховної Ради України проголосували за ратифікацію Європейської конвенції про захист домашніх тварин.

За ухвалення цього закону проголосувало 355 народних депутатів.

Конвенція спрямована на забезпечення захисту домашніх тварин та гуманного поводження з ними.

Документ визначає основні принципи благополуччя тварин, керівні засади їх утримання, розведення та дресирування, встановлює вікові обмеження стосовно придбання домашніх тварин, обмеження щодо їх використаннях у комерційних цілях.

Також визначено правовий режим створення та функціонування притулків для тварин, обмеження щодо використання домашніх тварин у рекламі та розважальних заходах, допустимі випадки проведення хірургічних операцій тварин та їх присипляння, заходи, які можуть застосовуватися щодо безпритульних тварин, зокрема з метою зменшення їх кількості та винятки щодо їх відлову, утримання та присипляння тощо.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак після ухвалення Конвенції привітав нардепів за те, що вони практично одноголосно проголосували за цей важливий законопроект. «Так би дбали і про людей», - додав спікер.

Джерело: Укрінформ

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.