Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

interes.lviv.ua

Середа, 18 вересня 2013, 19:38

Хати у Шевченківському гаю можуть не пережити зиму

Експонати-хати у музеї "Шевченківському гаю" можуть не пережити найближчу зиму, якщо не будуть залучені кошти для їх збереження.  

Про це сьогодні, 18 вересня, журналістам розповіла старший науковий співробітник Музею народної архітектури та побуту у Львові Надія Боренько.

"Таких хат фактично весь музей. Справа в тому, що не кожен директор зможе це виконати (зберегти хати - Варіанти), адже передовсім потрібно залучити кошти", - розповіла вона.

За словами Боренько, за наявності коштів, роботи зі збереження хат можуть в музеї можуть провести власні спеціалісти з реставрації.

"Вже кілька стріх в хатах провалювались. Наше закондавство з музейних питань абсолютно не враховує специфіки таких музеїв. Пожежна інспекція не дозволяє нам опалювати хати. А якщо хата не опалюється - її в будь-якому випадку слід ремонтувати, інакше вона впаде", - сказала Боренько.

Нагадаємо, наразі на посаду директора "Шевченківського гаю" претендує двоє осіб.

9 серпня управління культури Львівської міськради оголосило про початок процедури відбору кандидатів на посаду директора музею "Шевченківський гай".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.