Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

vkurse.ua

Четвер, 19 вересня 2013, 12:58

Валютні перекази в Україні відтепер можна одержувати лише в гривні

Національний банк України зобов'язав при валютних переказах по Україні зараховувати одержувачам лише еквівалент в гривні. 

Про це йдеться в постанові регулятора від 16 вересня 2013 р. №365, передає прес-служба Нацбанку.

"Національний банк України продовжує здійснювати послідовну політику, спрямовану на дедоларизацію економічних відносин. Відповідні заходи об'єднують як ринкові, так і окремі адміністративні стимули. Останні, зокрема, мають на меті забезпечення законодавчо певного статусу гривні як єдиного законного платіжного засобу в Україні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, зміни стосуються лише переказів по Україні, система зарахування надходжень з-за кордону на даний момент не змінилась.

Крім того, вимога зараховувати кошти в гривневому еквіваленті не поширюється на операції із зарахування відсотків, на залишок коштів на поточному або депозитному рахунках, з казначейськими зобов'язаннями України та облігаціями внутрішньої державної позики, купівлі-продажу, обміну іноземної валюти, з валютою, одержаною у порядку успадкування, за договорами дарування, з повернення коштів (помилково перерахованих або надмірно сплачених).

"Таким чином, зазначені норми не обмежують фізичних осіб у розпорядженні власними коштами в іноземній валюті", - зазначила заступник директора департаменту методології грошово-кредитної політики НБУ Людмила Чепинога.

Нагадаємо, в межах України за перше півріччя 2013 р. було перераховано 7,915 млрд грн і 4,5 млн дол. (в еквіваленті).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.