Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

uk.wikipedia.org

Четвер, 19 вересня 2013, 17:46

Верховна Рада внесла зміни до Конституції, котрими розширила повноваження Рахункової палати

Верховна Рада прийняла законопроект, який ініціював Президент Віктор Янукович, № 2049 "Про внесення змін до статті 98 Конституції (щодо повноважень Рахункової палати)".

За відповідний проект закону проголосували 380 народних депутатів з мінімально необхідних 226, йдеться на офіційному веб-порталі Верховної Ради України.

Законом розширюються повноваження Рахункової палати, шляхом внесення змін до Конституції. Відповідно до закону Рахункова палата контролюватиме не лише використання коштів держбюджету, але і їх надходження.

Контроль від імені Верховної Ради за надходженням коштів до державного бюджету та їх використанням здійснює Рахункова палата.

Конституційний суд України (КСУ) визнав законопроект № 2049 "Про внесення змін до статті 98 Конституції (щодо повноважень Рахункової палати)" таким, що відповідає вимогам ст. 157 і 158 Конституції України 23 травня 2013 р.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.