Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

mk-turkey.ru

П'ятниця, 20 вересня 2013, 11:58

Верховна Рада розглядатиме законопроект про розширення прав місцевих громад при видобутку сланцю

Комітет з економічної політики Верховної Ради України рекомендував до розгляду у першому читанні на сесії ВР проекту закону про зміни до закону "Про угоди про розподіл продукції", який покликаний забезпечити інтереси територіальних громад з місцевостей видобутку сланцевого газу.

Про це сьогодні, в коментарі Варіантам повідомив ініціатор проекту закону, народний депутат від "Батьківщини" Ігор Васюник.

За словами Васюника, проект закону про внесення змін до закону "Про угоди про розподіл продукції" був підтриманий за засіданні комітету з питань економічної політики ВР у середу.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект спрямований на те, аби забезпечити участь територіальних громад у процесі укладення угоди про розподіл продукції, на убезпечення від ризику негативних екологічних наслідків для територіальних громад, а також його метою є закріплення мінімального рівня державної частки виробленої продукції, яка повинна спрямовуватись на розвиток територій, де знаходяться передані у користування надра.

До прикладу, зміни до закону передбачають, що на потреби територій тих районних рад, на яких розташовані ділянки надр, що передані у користування на умовах угоди, спрямовуватиметься не менше десяти відсотків вартості такої продукції пропорційно до обсягів продукції, що вироблена на території кожної відповідної районної ради.

Нагадаємо, наразі у Львівській облраді опрацьовується оновлений проект угоди про розподіл вуглеводнів, який надійшов туди 13 вересня.

Восени Львівська облрада планує розглянути питання про видобуток сланцевого газу компанією "Шеврон". Для цього в облраді працює спеціально створена робоча група з експертів та депутатів.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.