Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

mtrk.com.ua

П'ятниця, 20 вересня 2013, 14:30

У Стрию пенсіонерка вирощувала коноплю

У ході проведення оперативно-профілактичної операції «Мак» дільничні інспектори міліції виявили на одній із присадибних ділянок, що у центральній частині міста Стрия, кущі коноплі. Попри заборону вирощувала наркотиковмісні рослини місцева пенсіонерка.

Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області. 

Пенсіонерка стверджувала, що наркотичне зілля вона не саджала, воно начебто самонасіялося у неї на ділянці серед інших рослин. Зі слів жінки, вона використовувала рослини як корм для домашньої птиці. Окрім цього, начебто, завдяки сусідству з коноплею на городі інші рослини не уражалися шкідниками.

Як пояснила пенсіонерка, про заборону вирощування маку та коноплі в Україні вона знала. Однак, попри це, доглядала за рослинами - у висоту вони досягли більш як 2 метри. Утім, жінка переконана в тому, що якщо на ділянці росте менше 10 рослин, то за такі дії відповідальність не передбачена.

Як розповів начальник Стрийського міського відділу міліції полковник міліції Андрій Білас, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України. Наразі рослини вилучені та скеровані для проведення експертизи у НДЕКЦ при ГУМВС України у Львівській області. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, що ст.106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.